fbpx

Kantoorinrichting: de vier zones

By 2 februari 2023Blog

Kantoorinrichting: de vier zones

Bij thuiswerken blijft een goede kantoorinrichting essentieel voor je bedrijf. Voor je werknemers dient een kantoor als werkplek en ontmoetingsplek, maar voor het oog van potentiële klanten is het tevens een verlengstuk van je identiteit. Wij vertellen hoe jouw kantoorinrichting anno 2023 eruit kan zien.

Werkzones

Binnen het kantoor onderscheiden we vier verschillende zones, die gebaseerd zijn op de activiteit van je werknemers:
1. Werken
2. Overleg
3. Concentratie
4. Ontspanning

Werken (zone 1 kantoorinrichting)

In deze zone vinden de dagelijkse werkzaamheden plaats. Hier is ruimte voor een eigen werkplek en/of een gezamenlijke werkplek. Verstelbare bureaus en bureaustoelen op maat verstelbaar kunnen daarom niet ontbreken. Voor overleg is een grote (vergader)tafel uitnodigend en voor privacy zouden akoestische schermen en tussenschotten een uitstekende oplossing zijn. Voor een clean desk policy kunnen op maat gemaakte archiefkasten, dossierkasten en algemene kantoorkasten een uitkomst zijn.

Zone: werken

Zone 1: werken (project: New Aspect Hengelo)

Zone 1: werken (project: Nedap Groenlo)

Overleg (zone 2 kantoorinrichting)

Formeel overleg, vergaderingen en presentaties vragen om een zone die je kan afsluiten. In deze ruimte draagt een grote vergadertafel met techniekvoorzieningen bij aan intensieve vergadering of intern overleg. Een flexibel presentatiemeubel met TV kan ook niet ontbreken in deze ruimte om presentaties en virtuele vergaderingen soepel te laten verlopen. Verder is een rustige inrichting met een juiste akoestiek ook belangrijk in deze ruimte.

Zone 2: overleg (project: Polaroid Enschede)

Zone 2: overleg (project: Nedap Groenlo)

Concentratie (zone 3 kantoorinrichting)

Afgeschermde ruimtes, afsluitbare belcellen en een akoestische meetingbox zijn uitermate geschikt voor momenten met hoge tijdsdruk en momenten waarbij concentratie nodig is. In deze zone kan je je terug trekken en beter focussen.

Zone: concentratie (project: Nedap Groenlo)

Zone: concentratie (project: Nedap Groenlo)

Ontspanning (zone 4 kantoorinrichting)

Deze zone wordt vaak gecreëerd voor twee doeleinden: een representatieve ruimte voor gasten en een informele ruimte voor medewerkers. Voor gasten adviseren we een transparante ruimte met comfortabele loungestoelen en decoratie welke de identiteit van de organisatie weergeven. Medewerkers komen in de zone bij elkaar voor een kort overleg, een kopje koffie of een lunch. Populaire toevoegingen aan deze ruimte zijn dan ook meerdere eettafels, een bar voor vrijdagmiddagborrels en een volledig uitgeruste bedrijfskantine voorzien van inspirerende kleuren.

Zone: ontspanning (project: New Aspect Hengelo)

Zone: ontspanning (project: Deltics Hengelo)

Naast de vier te onderscheiden zones zijn er ook algemene punten die bijdragen aan een goede kantoorinrichting. Glazen wanden, kleurgebruik en opgeruimde werkplekken creëren meer daglicht. Dit zorgt weer voor meer creativiteit onder werknemers. Kantoorplanten zijn een musthave in jouw kantoorinrichting. Ze filteren de lucht en zorgen voor minder stress en meer productiviteit.

Zone: ontspanning (project: Nedap Groenlo)

Kantoor met planten en kleur (project: Nedap Groenlo)

Wij kunnen je volledig ontlasten bij het ontwerp en de realisatie van jouw kantoorinrichting. Onze ontwerpsters staan iedere dag klaar om samen met jou een interieur op maat te ontwikkelen. Jouw wensen en ideeën worden in kaart gebracht en zorgvuldig meegenomen in het ontwerp met daarbij het nodige advies. In een eindgesprek zal het definitieve ontwerp dienen als uitgangspunt voor onze eigen werkvoorbereiding, werkplaats en uiteindelijke montage. Wij denken in dit gehele proces met jou mee van begin tot het eind met tot slot een interieur van pure klasse! Hier staan we voor. Iedere dag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang als eerste alle nieuwtjes en blogs!

Naam