fbpx

Een succesvolle restaurant inrichting

By 22 maart 2023Blog

Op deze manier creëer je een succesvolle restaurant inrichting

Het succes van een horecagelegenheid wordt merendeels bepaald door het concept en de restaurant inrichting. Een interieur van pure klasse trekt gasten aan en geeft ze de sfeerbeleving die aansluit op de gerechten uit het restaurant. Een restaurant inrichting dient zowel onderscheidend als effectief zijn. Om te bepalen welk interieur het beste past bij een restaurant is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep en het concept van de ondernemer.

Doelgroep

In een luxe restaurant met ervaren fijnproevers als doelgroep past comfort, gezelligheid en warmte. Dit kan in een interieurontwerp bijvoorbeeld worden vertaald naar interieur op maat met luxe materialen en natuurlijke kleuren. Daarnaast zijn hier gestoffeerde stoelen op hun plaats, omdat deze gasten gemiddeld langer aan tafel zullen dineren. In een hippe brasserie met de doelgroep jongeren is weer een heel ander plan nodig en zullen opvallende prints, contrasterende kleuren en materialen, teksten en gekleurde ledverlichting tot zijn recht komen.

Eindresultaat project Brouwersnos Groenlo
restaurant inrichting
Eindresultaat project Brouwersnos Groenlo
restaurant inrichting

Wanneer in een restaurant harde materialen worden toegepast kan dit nadelige gevolgen hebben voor de akoestiek. Gasten kunnen elkaar niet verstaan als er veel lawaai is. Hoewel niemand blij wordt van een galmende ruimte verwacht een doelgroep op leeftijd sowieso een rustigere omgeving dan gasten die komen voor een snelle hap. Om dit te voorkomen kunnen het beste zachte materialen, zoals gordijnen, gestoffeerd meubilair, vloerkleden en akoestische wandpanelen worden toegepast in het ontwerp.

Afhankelijk van een doelgroep is het verstandig te kiezen voor flexibiliteit. Ronde tafels nemen bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan vierkant of rechthoekige tafels die je tegen elkaar kunt schuiven of uit elkaar kunt halen. Grote groepen biedt je hiermee voldoende ruimte en voor stellen kan je een intieme sfeer creëren.

Eindresultaat project De Kornuiten Haaksbergen
restaurant inrichting
Eindresultaat project De Kornuiten Haaksbergen
restaurant inrichting

Daarnaast zal elk restaurantinterieur intensief worden gebruikt en dus tegen en stootje moeten kunnen. Denk hierbij aan stoffen en materialen die makkelijk in onderhoud en te reinigen zijn.

Concept restaurant inrichting

Door vormgeving, kleur en sfeer kan je als bedrijf laten zien wie je bent en waar je voor staat. De gast anno nu is op zoek naar iets unieks en fotogenieks: een totaalbeleving. In dit segment wordt er vooral gecombineerd met aparte materialen en felle kleuren voor een wauw-factor. De trends voor restaurants in dit segment zijn tegenwoordig botanisch, zacht pastel en luxueus.

Eindresultaat project Ijssalon Heinink Enschede
restaurant inrichting
Eindresultaat project Ijssalon Heinink Enschede
restaurant inrichting

Om een unieke beleving te creëren voor de gasten zal er altijd een vloerplan moeten worden gemaakt voor een efficiënte routing in het restaurant. Tevens kan hierdoor met alle afmetingen optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte en ontstaat er plek voor een interieur van pure klasse.

Maar zo’n opvallend interieur past niet bij elk concept. Bij een steakhouse past eerder een stoere en industrieel sfeer dan pastelkleuren en fluweel. Eenvoudige elementen kunnen ook eyecatchers zijn, zoals een wand met opvallend behang, een bijzonder meubelstuk op maat of speciale verlichting. Het interieur van een restaurant komt pas goed tot zijn recht met de juiste verlichting. Een lichtplan geeft aan waar de basisverlichting, functieverlichting en sfeerverlichting zal komen.

Eindresultaat project Marcook Enschede
restaurant inrichting
Eindresultaat project Marcook Enschede
restaurant inrichting

Uiteindelijk zal het doel bij het ontwerpen altijd zijn om het restaurant er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien zodat het restaurant concept volledig tot zijn recht komt.

Wij hebben een eigen ontwerpafdeling dat voor de meest verschillende horecazaken creativiteit met functionaliteit combineert. Dit wordt door onze interieurontwerpers in een interieurplan vastgelegd. Jouw idee en droom wordt door onze interieurontwerpers en interieurbouwers tastbaar gemaakt in onze eigen werkplaats. Welke sfeer of welk concept je ook maar wenst, wij creëren voor jouw restaurant een interieur van pure klasse!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang als eerste alle nieuwtjes en blogs!

Naam