fbpx

Het productieproces in onze werkplaats

By 3 mei 2023Blog

Het productieproces in onze werkplaats

Jouw nieuwe interieur wordt geproduceerd in onze eigen werkplaats. Maar hoe maken wij van een houten plaat jouw droominterieur? In deze blog leggen we je in het kort uit welke weg jouw meubel aflegt in onze werkplaats.

Het productieproces

De productie begint in ons machinepark, waar jouw gekozen materiaal door de opdeelzaag wordt opgedeeld naar de maten van het meubel. Een optimalisatie programma zorgt voor minimale uitval en zo wordt maximaal gebruik gemaakt van de plaatmaat. Als de houten platen zijn opgedeeld worden ze door de kantenverlijmer voorzien van ABS kantenband of kantfineer, zodat de zijkanten van het meubel in dezelfde kleur als het materiaal zijn afgewerkt.

Kantenverlijmer
Kantenverlijmer

Hierna wordt er door de CNC machine een verbinding geboord, zodat het meubel in elkaar gezet kan worden door middel van deuvels. Ook boort de CNC machine als voorbereiding een rij gaten voor legplanken, lades en scharnieren. We kunnen zelfs logo’s en diverse andere vormen met de CNC machine uitfrezen.

CNC machine
Logo d.m.v. CNC

Bij High Pressure Laminate (HPL), plaatmateriaal dat is opgebouwd uit gelamineerde houtvezel- of papierlagen en twee toplagen, wordt het HPL met spuitlijm op de plaat geplakt. Het overtollige HPL wordt daarna weg gefreesd met een bovenfreesmachine. Wanneer het meubel uit fineer bestaat, om bijvoorbeeld een rustieke look te creëren, wordt het meubel eerst in elkaar gezet, gedemonteerd, geschuurd en daarna naar de spuiterij gebracht. In de spuiterij wordt het meubel gebeitst en voorzien van een laklaag.

Een kijkje in de werkplaats

Tot slot komt het bewerkte materiaal bij de interieurbouwer die het meubel in elkaar zet en klaar maakt voor de interne eindcontrole, transport en de definitieve montage. Doordat wij de gehele productie in eigen beheer hebben zijn we in staat betaalbaar exclusief maatwerk te realiseren met een korte doorlooptijd. Benieuwd naar onze volledige werkwijze? Bekijk het hier. 

Schuren
Bovenfreesmachine

Nieuwsgierig geworden? We geven je graag een rondleiding door ons pand, zodat je met eigen ogen kan zien hoe jouw interieur van pure klasse wordt gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang als eerste alle nieuwtjes en blogs!

Naam